Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


...A hippi csoportosulás tagjainak közös jellemzője volt, hogy hajukat hosszúra növesztették, pólót és farmert viseltek, valamint szerették a Beatlest. Őket hívták hippiknek az NYPD (New York Police Department, New York-i Rendőrség) hivatalnokai és a riporterek. A hippi szó használatának elterjedésében szerepet játszott Herb Caen, a San Francisco ChronicleSan Francisco első hippijei a San Franciscói Állami Egyetem hallgatói voltak, akik abbahagyták tanulmányaikat. Pszichedelikus drogokat kezdtek használni és a Haight-Ashbury olcsó, nagy viktoriánus házaiban kommunákat alakítottak. Sok amerikai fiatal költözött a környékre, és 1966 júniusára Haight-Ashburynek 15 ezer hippi lakója volt. George Harrison, a Beatles gitárosa 1968-ban ellátogatott a Haight-Ashbury-re. Itt szerzett tapasztalait találóan összegezte: "Sok beszívott fiatal."
A hippik gyakran vettek részt háborúellenes demonstrációkon szabadelvű nézeteiket hirdetve. Nem csak a vietnami háborút utasították el, hanem az azt irányító és lehetővé tevő egész politikai rendszert. Az 1968-os demokratikus elnökválasztáson politikailag aktív csoportként jelentek meg. Politikai nézeteik pacifista és anarchista elemeket egyaránt tartalmaztak. A hippi-mozgalom alapján fejlődtek ki a '70-es évek zöld-ökológiai mozgalmai, a különböző feminista, meleg illetve fekete polgárjogi mozgalmak.
A hippi közösségekben általánosan elterjedt volt a drogok használata. Főként marihuánát és hasist fogyasztottak, de az LSD használata is megszokott volt. A pszichedelikus szerekTimothy Leary-nek – az „LSD apostolának” – és a Ken Kesey köré csoportosuló Merry Pranksters csoportnak, akik az Acid Test fesztiválokon osztogatták az LSD-t.
A hippi divat friss, egyedi, színes és fantáziadús. A hippi divatra jellemző a hosszú haj, a trapéznadrág, a hímzett blúzok, a tölcsérujj, a virágmotívumok, lányok számára a feltűnő smink. A sok, fonott illetve békejel-lel díszített, esetleg saját kezűleg gyártott ékszer (pl.: nyaklánc, karkötő, fülbevaló). A „hippik“ öltözetének jellegzetessége volt a színkavalkád, illetve az össze nem illő vagy ellentétes színű ruhadarabok párosítása. A hippi viseletekből sok alapult a hagyományos indiai, nepáli, közép-amerikai, bali népviseleten. A hippik nem engedhették meg maguknak a márkás, drága ruhák vásárlását, ezért haszált, összefoltozott ruhákat hordtak. A hippik legtöbbször maguk készítették a ruháikat rongyokból, régi ruhákból. Ezeket festették, díszítették, varrták kedvük szerint. Ezért is olyan egyediek a hippi ruhadarabok. A vintage stílus is hasonlít ehhez.
Társadalmi szerepeiket elhagyva, közösségi nomád életmódjukkal a társadalmi változás iránti vágyat fejezték ki. Megnyilvánulásaikban a vietnami háború, a fogyasztói társadalom és a nyugati középosztály értékeinek kritikája keveredett. A mozgalomra jelentős hatással voltak a keleti vallások és filozófiák (főleg a Krisna-tudat).
A Szivárvány család nyolc rituális ünnepe a kelta hagyományok alapján Négy Naphoz és négy Holdhoz kapcsolódó ünnepünk van. Ezek az ünnepeke az Istennő mítoszból maradtak fenn és a természeti erők megfigyelése alapulnak. Legfőbb hitvallásunk a Földanya tisztelete, harmóniában élni a természettel és az univerzális energia átélése. Ünnepeinken együtt éljük át, hogy részesei vagyunk a Világegyetemnek, élvezzük együtt a szivárvány összes áldását.
újságírója is. elterjesztésében nagy szerepe volt

Julfest - December 21 Téli napforduló A leghosszabb éjszaka A nyár gyermekének a születése

Imbolc - Január 31 Növő Hold A fény visszatérése Az Istennő visszatérése az alsó világból

Ostara - Március 21 Tavaszi napéjegyenlőség Az Istennő átveszi a hatalmat A harc kezdete

Beltaine - Április 30 Telihold Szent egybekelés A "boszorkányok eksztázisa"

Litha - Június 21 Nyári napforduló a leghosszabb nappal A Napisten csúcspontja, az áldott állapot kezdete

Lughnasad - Július 31 Fogyó Hold Köszönetmondás a terményekért Szent betakarítás Beteljesedés

Mabon - Szeptember 21 Őszi napéjegyenlőség A sötétség kezdete Napisten az alsó világba megy

Samhain - Október 31 Sötét éjszaka Halottak ünnepe, sámán ceremónia Utazás a másvilágba

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Candid Ways to Mark down Blood Stress

(AClaleprerbcop, 2018.10.12 00:00)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-10mg-prix/

Blood Straits Readings Explained

(AClaleprerbcop, 2018.09.27 15:06)

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/osu-achat-cialis-original/